ارتباط بی تحرکی با سایر فاکتورهای خطر ابتلا به دیابت نوع 2

هفتاد و نه میلیون آمریکایی بالغ، به پیش دیابت مبتلا هستند که در مراحل بعدی زندگی احتمالاً به دیابت مبتلا می شوند . هر چه تعداد مبتلایان به این بیماری بیشتر می شود محققین بیشتر به کشف علت شیوع این بیماری علاقه مند می گردند. پرفسور thyfault متوجه گردید که کاهش فعالیت فیزیکی منظم سبب اختلال درکنترل گلایسمیک (کنترل قند خون) می شود. او می گوید عدم داشتن فعالیت، نقش کلیدی در ایجاد دیابت نوع 2 دارد.

پرفسور thyfault  می گوید شواهد فعلی نشان می دهد که فعالیت فیزیکی نقش مهمی در حفظ قند خون در محدوده ی نرمال دارد. حتی در کوتاه مدت کاهش فعالیت روزانه و قطع ورزش منظم سبب ایجاد تغییرات حادی در بدن می شود که در دیابت دیده می شود. این تغییرات می تواند قبل از افزایش وزن و بروز چاقی ایجاد شود.

پرفسور thyfault ارتباط مقدار کم فعالیت فیزیکی و افزایش قند خون بعد از غذا (PPG) یا افزایش قند خون بعد از غذا را بررسی کرد.

PPG  در حقیقت یک عامل خطر در ایجاد دیابت نوع 2 است و متاسفانه ی ابتلا به دیابت نوع 2 همراه با افزایش ابتلا به بیماری قلبی عروقی ومرگ است. پرفسور thyfault می گوید وقتی که افراد سالم فعالیت فیزیکی خود را به نصف می رسانند بعد ازگذشت سه روز میزان قند خون بعد از غذا (PPG) دو برابر می شود.

یک جلسه ورزش با شدت متوسط می تواند سبب بهبود همواستازی قند و کاهش PPG شود اما عدم داشتن فعالیت فیزیکی در مدت کوتاه سبب اختلال در همواستازی قند می شود.

پرفسور thyfault معتقد است فعالیت فیزیکی تأثیرات مستقیمی بر سلامت دارد که این تأثیرات از بروز اختلالات جلوگیری می کند.

در این تحقیق دانشمندان به مانیتور نمودن میزان فعالیت و رژیم غذایی افراد بالغ جوان فعال و سالم پرداختند. به شرکت کنندگان در تحقیق توصیه گردید که میزان فعالیت فیزیکی خود را به مدت سه روز به نصف برسانند اما رژیم غذایی خود را مانند گذشته ادامه دهند. دانشمندان از طریق مانیتورینگ مداوم قند در این افراد به بررسی مقدار PPG پرداختند. آنها متوجه شدند که در حالت غیر فعال میزان PPG افزایش چشمگیری نشان می دهد. پیک قند خون بعد از غذا (PPG) مشخصه ی افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی عروقی است.

پرفسور thyfault به همه ی افراد توصیه می کند که در روز حدود 10هزار قدم راه بروند. تحقیقات نشان می دهد که اکثر افراد کمتر از 5 هزار قدم در روز پیاده روی می کنند این عدم فعالیت طولانی منجر به اختلال در کنترل قند خون و افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت می گردد.

نتایج این تحقیق در مجله ی Medicine & science in sports & Exercise به چاپ رسید.

منبع: www.sciencedaily.com